Apie projektą:

Bendraautorė: Vilija Viliūtė
Šalis: Lietuva
Plotas: 130 m2

SUBMARINO restoranas

Iš pažiūros senose restorano erdvėse (joms jau apie 20 metų), tiek morališkai tiek stilistiškai pasenusiose gavome užduotį viską pakeisti, bet kad restoranas neprarastų savo dvasios ir nuotaikos!

Taigi, laikėmės principo nesunaikinti, o atkurti erdves, atnaujinti ir prikelti, šiek tiek įvedus naujų medžiagų ir formų. Pirmas dalykas pakeitėme ir sukūrėme naują plytelių raštą, atnaujinome visas pakeltas natūralaus medžio platformas, nulupome visas butaforines tiek gipsines, tiek metalines dekoro detales. O tuomet jau atgaivinome restoraną įvedę į jį mėlynąjį atspalvį, kuris atsirado tiek minkštasuoliuose tiek ir užuolaidose.

Perkūrėme ir visiškai pakeitėme pagrindinės restorano erdvės BARO formą, aukštį ir išplanavome jį taip, kad toje pačioje vietoje sutilptų dar daugiau, o atėjus lankytojui jį pasitiks naujutėlaitis iš VARIO skardos pagamintas baldas ir besišypsanti darbuotoja. Laužytas ir netaisyklingas lubų formas labai subtiliai pridengėme su metalinio tinklo lenkta konstrukcija, o iš jos kyšantys mediniai šviestuvai/ventiliatoriai ne tik vėsina patalpos orą, bet ir tampa labai daili nauja restorano detalė. Restorano sienas iš geltono atspalvio pakeitėme kakavos atspalvio molio tinko sluoksniu. Taip pat suprojektavome nemažai sendintų veidrodžių, kurie apvaliomis formomis labai dailiai įsiliejo į restorano erdves, lyg čia jau seniai ir buvę. Žinoma juos dar papuošėme apšvietimu už jų.

EN

In the apparently old premises of the restaurant (they are already about 20 years old), both morally and stylistically outdated, we got the task to change everything, but so that the restaurant does not lose its spirit and mood!

So, we followed the principle of not destroying, but restoring spaces, renewing and resurrecting them, with a little introduction of new materials and forms.

The first thing we did was change and create a new tile pattern, refurbish all the raised natural wood platforms, peel off all the props, both plaster and metal decor pieces. And then we revived the restaurant by introducing a blue shade, which appeared both in the soft benches and in the curtains.

We redesigned and completely changed the shape and height of the BAR, the main space of the restaurant, and planned it in such a way that it fits even more in the same place, and when the visitor arrives, he will be greeted by a brand-new piece of furniture made of COPPER tin and a smiling employee.

We very delicately covered the broken and irregular shapes of the ceiling with a curved structure of metal mesh, and the wooden lights/fans protruding from it not only cool the air in the room, but also become a very beautiful new detail of the restaurant.

We changed the walls of the restaurant from yellow to a layer of cocoa-colored clay plaster. We also designed a number of aged mirrors, which in their round shapes very nicely blended into the restaurant spaces, as if they had been here a long time ago. Of course, we also decorated them with lighting behind them.

Nuotraukos: Benas Šileika