Kiekvienos virtuvės širdis – orkaitė, kurioje lyg alchemiko laboratorijoje paprasčiausi produktai virsta aromatingais gardumynais. „Žaliajam“ gyvenimo būdui vis labiau įgaunant pagreitį, maitintis sveikiau padeda garinės orkaitės, kuriose paruoštas maistas išsaugo apie 50 proc. daugiau mineralų bei vitaminų nei gamintas naudojant dujas. Garinė orkaitė ne tik padeda išlikti geriausioms maisto savybėms, bet ir yra labai ekonomiška: elektroninis termoreguliatorius leidžia labai tiksliai nustatyti temperatūrą, taip pat galima pasirinkti kepimo režimą ir kelias garų funkcijas, pavyzdžiui, derinti kepimą garais su sausu karščiu. Orkaitėje įmanoma kepti ne tik naudojant garus, bet ir elektrą. Suderinus karštį su garais, maistui ruošti reikia žemesnės temperatūros nei įprastai. Prižiūrėti tokią orkaitę labai paprasta: juk garai suminkština pridegusius ir prie orkaitės sienelės prilipusius riebalus. Vidinė orkaitės ertmė padengta blizgiu lengvai valomu emaliu. Šiuo metu labai populiarios orkaitės, montuojamos į baldus. Taip sukuriamas vientisos valgomojo erdvės vaizdas. Dominuoja metalo spalvos – tai ne tik paskutinis virtuvės mados klyksmas, bet ir praktiškumas, mat šios spalvos danga neleidžia palikti pirštų antspaudų. Bendrovės „Buitinė technika namams“ specialistai salonuose Vilniuje (Gedimino pr. 64 ir Žirmūnų g. 1B) padės išsirinkti patinkančią buitinę techniką.
|
|