Kiekvienas tobulą virtuvę įsivaizduoja savaip: vieniems užtenka, kad šioje patalpoje būtų didelis šaldytuvas ir patogus baldų komplektas, tuo tarpu kiti virtuvėje praleidžia daugybę laiko ir nuolat namiškius stebina savo kulinariniais atradimais. Antruoju atveju įrenginėjant šią erdvę teks įdėti kur kas daugiau pastangų, tačiau jeigu vadovausitės keliais paprastais patarimais, galėsite būti tikri, kad įsirengėte patogų, puikiai gaminimui pritaikytą kambarį.
Pasirūpinkite kokybiška buitine technika. Tai – vienas svarbiausių žingsnių, užtikrinsiančių, kad tobulo skonio patiekalus pagaminsite be jokio didelio vargo. Papildomus prietaisus galėsite įsigyti bet kada, todėl svarbiausia pasirūpinti stambesne, pagrindine technika. Dėl atviros liepsnos privalumų virtuvės profesionalų ypač mėgstama dujinė kaitlentė, neabejotinai kur kas talpesnis šaldytuvas ir patikimas garintuvas yra tik keletas pirminių pirkinių, tačiau įvertinę savo gaminimo įpročius, jų surasite ir daugiau.
Pasistenkite, kad visi svarbiausi įrenginiai būtų kuo arčiau vienas kito. Daugelis virtuvės šefų patvirtintų, kad patogiausia maistą gaminti tuomet, kai nereikia daug vaikščioti – jei tikrai dažnai gaminsite, rinkdami įrenginių vietas, nepamirškite apie tai pagalvoti. Idealiausia, jeigu šaldytuvas, orkaitė, kaitlentė, kriauklė ir tuščias stalviršis būtų šalia vienas kito – tuomet gaminimo procesas bus komfortiškas ir gerai organizuotas. Net neabejojame, kad tai atsispindės ir galutiniuose rezultatuose!
Būkite tikri, kad virtuvėje galėsite patogiai judėti. Nors prieš tai minėjome, kad virtuvėje geriausia judėti kuo mažiau, tikriausiai nesinorėtų šioje patalpoje jaustis suvaržytiems – būtent dėl to svarbu apgalvoti, kiek vietos baldams ir įrenginiams galėsite skirti. Suprantame, kad Jūsų prioritetas yra kuo funkcionalesnės montuojamos orkaitės, kaitlentės ir kiti maisto gamybai skirti prietaisai, tačiau nepamirškite ir namiškių. Jei aiškiai atskirsite maisto gaminimo ir jo ragavimo zonas, lengviau susikoncentruosite į svarbiausius procesus ir išvengsite niekam nereikalingų kivirčų. Gaminant maistą tai ne mažiau svarbu.
Palikite pakankamai vietos ant stalviršių. Kuo tuštesni bus Jūsų stalviršiai, tuo tvarkingesnis atrodys kambarys ir tuo patogiau galėsite atlikti maisto gaminimo darbus, todėl į šį aspektą verta pažiūrėti labai atsakingai. Tai nereiškia, kad virtuvė turi būti panaši į muziejų, tačiau surasti balansą tarp tvarkos ir komforto iš tiesų vertėtų.
Apgalvokite, kur laikysite visas maisto atsargas ir gaminimo įrankius. Tam, kad aukščiau minėtą punktą įgyvendintumėte paprasčiau, iš anksto pagalvokite, kiek virtuvės reikmenų iš viso turėsite ir kur juos visus laikysite. Dažniausiai naudojamus daiktus iš tiesų verta palikti ant stalviršių (gamybos procesas dėl to bus tik dar patogesnis), tačiau visiems kitiems reikmenims reikėtų surasti ne tokią pastebimą vietą. Tam geriausiai tinka spintelės, tad iš anksto turėtumėte pagalvoti, kiek tokių baldų Jums reikės.
Rinkitės nešvarumus maskuojančius atspalvius. Net neabejojame, kad baigę gaminti, kruopščiai susitvarkote savo darbo vietą, tačiau norint, kad keli trupiniai ar dulkės netrukdytų susikaupti, patartina rinktis margesnius, bet kokius nešvarumus slepiančius paviršius. Tai – itin praktiškas pasirinkimas, patiksiantis ne tik tiems, kurie mėgsta gaminti, bet ir tiems, kurie į virtuvę užsuka trumpai užkąsti.
Atsižvelgę į visus šiuos patarimus, nesunkiai išplėtosite jaukią ir patogią erdvę, kurioje gims patys netikėčiausi kulinariniai eksperimentai – tuomet beliks pasiraitoti rankoves ir atrasti įkvėpimo. O jeigu pritrūksite virtuvei skirtų baldų ar įrenginių, jų ieškokite Pigu.lt el. parduotuvėje.